Ons verhaal

De wereld van vandaag is overweldigend groot geworden. Invloeden van overal zijn merkbaar en voelbaar. Het is belangrijk daarbij de juiste maat en schaal te zoeken.

Geytenbeek Architecten doet dat door regionale kwaliteiten vast te houden en te versterken. Bij elk project zoeken wat de eigenheid van de stad en de streek is en nemen we dat als uitgangspunt voor het ontwerp. Contextueel ontwerpen wordt dat wel genoemd. En als de context de regio betreft, noemen we het regionalisme. Een andere mooie naam hiervoor.

In dit licht vinden we het ook belangrijk om in verschillende regio’s gevestigd te zijn. Zeeland en Holland vormen een mooie dekking voor een prachtig werkveld. Van beide regio’s kennen we de kernkwaliteiten. Aangevuld met historische kennis van monumenten en bouwstijlen kunnen we een brede mix van werken in de eigen context realiseren.

Benno van Luttikhuizen en Henk Middelkoop zijn verkenners van de context. Ons bureau luistert naar de naam van meubelmaker en architect Gerard Geytenbeek (1934-2008). Nadat hij het vakmanschap van meubelmaker zich eigen heeft gemaakt, heeft hij zich ontplooit tot ontwerper en later ook tot architect. Een van zijn gevleugelde uitspraken is: “ontwerpen is denken met je handen”. Een ontwerper moet experimenteren met de maakbaarheid van het ontwerp. Op die manier verkrijgt hij het inzicht dat leidt tot goede en innovatieve creaties. Deze manier van werken heeft ons bureau zich eigen gemaakt. We zijn vakmannen. We maken graag maquettes, schetsen er stevig op los en zijn dag in dag uit in de weer om mooie plannen te realiseren.

Als onze werk- en denkwijze passend is voor uw bouwambities: aarzel niet contact op te nemen. Dan verkennen we samen de context van uw project en krijgt u van ons een passend voorstel voor uw plannen.